• 0342-3600753

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi sağlık çalışanları ve öğrencileri, Filistin’de yaşanan soykırım ve İsrail’in Gazze’deki hastanelere yönelik saldırılarını protesto etti.

 

GAÜN Tıp Fakültesi Dekanlığı önünde beyaz önlükleriyle eylem yapan GAÜN doktorları ve tıp fakültesi öğrencileri, ellerinde pankartlar ve Filistin katliamını göz önüne seren fotoğraflarla basına açıklama yaptılar.

 

İsrail’in Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’ne yaptığı saldırıyı kınayan Tıp Fakültesi öğrencisi Halil İbrahim Arslan,  “Beyaz önlüklerimizle insanlara şifa olmak için çalıştığımız hastanelerin bombalanması, oraya sığınan insanların şehit edilmesine sessiz kalamazdık. Biz beyaz önlüklerimizin hakkını her türlü durumda vermek sorumluluğundayız. Bu bir savaş değil, bu bir kıyım ve soykırımdır. Bu soykırıma maruz kaldığı halde hastaneleri terk etmeyen, işini yapmaya çalışan tüm yürekli hekimlerimizi muhabbetle selamlıyoruz, Gücünüz daim olsun, Bembeyaz direnişinize selam olsun.” şeklinde konuştu.

 

Tıp Fakültesi Öğrencisi Yusuf İsa Oklu ise, “ Çocukluğumdan beri İsrail çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden öldürmeye devam ediyor. Kendine ait olmayan bahçelere zorla girmeye, penceresinde gül yetiştiren kadınları öldürmeye, balkonlardaki hatıralara zorla sahip çıkmaya devam ediyor. İnsanlık dışı olan bu zulmü kınıyorum.” ifadelerini kullandı.