• 0342-3600753

Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 22.04.2020 tarihli toplantısında alınan karar uyarınca, COVİD-19 salgını nedeniyle sadece 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi ile sınırlı kalmak kaydıyla, Fakültemiz intörn hekimlerinin mağduriyet yaşamamaları için eğitimleri ile ilgili aşağıda belirtilen kararlar alınmıştır;
 
1) İntörn hekimlerimiz 01.05.2020-31.05.2020 tarihleri arasında;  rızalarının alınması kaydıyla stajlarını Üniversitemiz Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tamamlayabilecekleri gibi diledikleri takdirde tamamlayamadıkları stajlarını bulundukları şehirlerdeki bir başka üniversite hastanelerinde yahut Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatlarında, ilgili birimlerin oluruna dayalı olarak aile hekimliği, halk sağlığı merkezleri gibi birimlerde yaptıkları saha uygulamalarını, staj kabul ve staj başarı belgesi sunulması kaydıyla tamamlayabileceklerdir. Ayrıca, yukarıda belirtilen uygulamaları tercih etmeyen intörn hekimler,  stajlarını belirtilen tarihler arasında dijital imkanlarla uzaktan öğretim yoluyla ders, ödev, proje, vaka analizi vb. faaliyetler ile tamamlayabilicektir.
 
2) Tüm intörn hekimlerimiz 01.06.2020 tarihi itibari ile zorunlu veya seçmeli olarak yürüttükleri uygulamalı eğitimlerine Üniversitemiz Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde devam edecektir.
 
3) Pandeminin farklı seyir göstermesi halinde yetkili kurulların kararları doğrultusunda, intörn hekimlerin Haziran ayı eğitim programlarında değişiklik yapılabilecektir.
 
 
Prof. Dr. Can DEMİREL
Tıp Fakültesi Dekanı