• 0342-3600753

Gazinatep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, Napoli Üniversitesi Tıp ve Cerrahi Bilimler Akademisi’nin “Ömür Boyu Akademi Üyeliği”ne seçildi.

Tıp, Sanat, Edebiyat gibi çeşitli alanlarda bilimsel faaliyetlerin artırılmasını ve bilimin yayılmasını amaç edinen Napoli’deki dört önemli akademiden biri olan “Tıp ve Cerrahi Bilimler Akademisi”nin geçmişi 1698′e kadar uzanmakta ve oldukça prestijli bilim insanlarından oluşan bir Genel Konsey tarafından yönetilmektedir. Onbeş ana İtalyan Akademisini içine alan ve 1919′da Paris’te kurulan Union Académique Internationale’nin UAI bir parçasıdır.

Bu akademi İtalyan Devleti tarafından korunan 15 Akademiden biridir. Derneğin 366 üyesi olup, diğer ülkelerden alanında tanınmış sadece 5 yabancı üye kabul edilmektedir.  Prof. Dr. Balat bu beş yabancı üyeden biri olarak seçildi. Prof. Dr. Ayşe Balat, akademide aday gösterilirken yaptığı uluslararası çalışmalar, uluslararası 2 önemli dernekteki (Mediterranean Kidney Society ve International Association for the History of Nephrology) Başkanlık/Yönetim Kurulu Üyeliği görevleri, böbrek hastalığı olan Suriyeli sığınmacı çocuklar için yaptığı hizmetler nedeniyle bu önemli akademinin “Ömür Boyu Akademi Üyeliği”ne seçildi.